12 vende nga Aleanca marrin pjesë në stërvitjen ushtarake “Briz 2019” pranë Varnës

Foto: BGNES - arkiv

Filloi stërvitja kombëtare ushtarake “Briz 2019”. Manovrat janë planifikuar për datën 21 korrik. Shtabi në qytetin detar Varna ka deklaruar të gjitha zonat e përfshira në stërvitje në pjesën bullgare të Detit të Zi dhe në zonën tone ekonomike ekskluzive. Marrin pjesë 12 shtete-anëtare të NATO-së me 27 anije, 5 avionë, 6 helikopterë dhe 2257 ushtarë nga Bullgaria, Shqëpëria, Belgjika, Briatnia e Madhe, Greqia, Italia, Kanadaja, Polonia, Rumania, SHBA-ja, Turqia, Franca, Grupi i dytë i përhershëm i anijeve të NATO-së dhe Grupi i dytë i përhershëm i NATO-s kundër minave.


Më shumë nga rubrika

Sindikatat dhe Ministria Sociale hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare

Sindikatat, Ministria Sociale dhe Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare e cila të dallohet nga karta e identitetit. Propozimi u diskutua në një mbledhje të Këshillit..

botuar më 19-07-15 5.11.MD

Propozohet demopolizim i Arkës Shëndetësore

Demopolizim i Arkës Shëndetësore dhe mundësi për krijimin e fondeve private shëndetësore. Kjo parashikohet në modelin e ri të sigurimit shëndetësor, propozuar nga ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Nuk do të lejohet që fondet të zgjedhin personat sipas..

botuar më 19-07-15 4.42.MD

Bullgaria është prodhuesja më e madhe e vajrave organike të trëndafilit dhe të livandës në botë

Ministria e Bujqësisë hartoi një Plan Kombëtar për zhvillimin e prodhimit biologjik deri në vitin 2027. Qëllimi është që vendi të afirmohet si lider në një sërë bio-prodhimesh. Do të inkurajohet qëndrueshmëria e fermave të vogla biologjike nëpërmjet..

botuar më 19-07-15 3.24.MD