Testojnë gatishmërinë e bllokut të 5-të të centralit elektrik atomik “Kozlloduj” për punë me kapacitet të rritur

Centrali Atomik "Kozloduy"
Foto: BGNES

Pas përfundimit të punimeve mbi modernizimin e bllokut të 5-të të centralit elektrik atomik “Kozloduy” me qëllim rritjen e kapacitetit deri në 104%, të realizuar gjatë kohës së riparimit të planifikuar vjetor. Më 13 dhe 14 korrik 2019 është planifikuar të kryhen testet finale. Qëllimi është të ripohohet gatishmëria e sistemeve dhe të pajisjeve për punë në kushtet e rritjes së fuqisë në regjime të ndryshme të eksploatimit. Një program analogjik testimi u bë në bllokun e 6-të të centralit elektrik atomik “Kozlodyj” gjatë vitit 2017. Aktualisht ai punon me ngarkim të plotë të kapacitetit - 1040 MW.


Më shumë nga rubrika

Huan Sen (majtas) dhe Bojko Borisov

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

botuar më 19-10-16 1.03.MD

Rumen Radev: “Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar hebrenjtë e vet të akuzohet për racizëm”

“Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar të gjithë hebrenjtë e vet në kohën e Luftës së Dytë Botërore, të akuzohet për racizëm” . Këtë e ka thënë Presidenti Rumen Radev në lidhje me ndeshjen skandaloze të futbollit Bullgari-Angli...

botuar më 19-10-16 11.39.PD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

botuar më 19-10-16 10.20.PD