Dy të tretat prej eksportit të Bullgarisë në BE është për 6 vende

Foto: BGNES

Gjatë 4 muajve të parë të vitit eksporti i mallrave nga Bullgaria për në vendet e Bashkimit Evropian është rritur 7.3% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2018 dhe është për 6.5 miliardë euro. Partnerët bazë tregtarë të Bullgarisë janë Gjermania, Rumania, Italia, Greqia, Franca dhe Belgjika, të cilët formojnë 67.3% prej eksportit për Bashkimin Evropian, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Në eksportin e Bullgarisë për vendet e treta destinacionet kryesore janë Turqia, Kina, Serbia, Shtetet e Bashkuara, Rusia dhe Maqedonia e Veriut. Aty formohet 50.9% e eksportit tonë për vendet e treta.


Më shumë nga rubrika

Sindikatat dhe Ministria Sociale hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare

Sindikatat, Ministria Sociale dhe Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare e cila të dallohet nga karta e identitetit. Propozimi u diskutua në një mbledhje të Këshillit..

botuar më 19-07-15 5.11.MD

Propozohet demopolizim i Arkës Shëndetësore

Demopolizim i Arkës Shëndetësore dhe mundësi për krijimin e fondeve private shëndetësore. Kjo parashikohet në modelin e ri të sigurimit shëndetësor, propozuar nga ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Nuk do të lejohet që fondet të zgjedhin personat sipas..

botuar më 19-07-15 4.42.MD

Bullgaria është prodhuesja më e madhe e vajrave organike të trëndafilit dhe të livandës në botë

Ministria e Bujqësisë hartoi një Plan Kombëtar për zhvillimin e prodhimit biologjik deri në vitin 2027. Qëllimi është që vendi të afirmohet si lider në një sërë bio-prodhimesh. Do të inkurajohet qëndrueshmëria e fermave të vogla biologjike nëpërmjet..

botuar më 19-07-15 3.24.MD