Në Sofje është instaluar stacioni i parë për monitorimin e pastërtisë së ajrit

Foto: BGNES

Në Sofje po punon matësi (sensori) i parë nga përgjithësisht 22 sensorët për ndotjen e ajrit, të cilët do të montohen në rajone të ndryshme të kryeqytetit. Projekti është bullgar, kurse financimi i tij është në kuadrin e  programit të Bashkimit Evropian “Ballkani - Deti Mesdhe 2014-2020”, ku vlera e përgjithshme është 1,417 miliona euro. Bashkëfinancimi nga buxheti i Bashkisë së Kryeqytetit është me vlerë 500 000 euro. Që nga data 1 dhjetor pritet se do të fillojë të punojë një aplikacion mobil, të cilin kryeqytetasit mund ta përdorin që të informohen në kohë reale për gjendjen e ajrit.


Më shumë nga rubrika

Huan Sen (majtas) dhe Bojko Borisov

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

botuar më 19-10-16 1.03.MD

Rumen Radev: “Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar hebrenjtë e vet të akuzohet për racizëm”

“Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar të gjithë hebrenjtë e vet në kohën e Luftës së Dytë Botërore, të akuzohet për racizëm” . Këtë e ka thënë Presidenti Rumen Radev në lidhje me ndeshjen skandaloze të futbollit Bullgari-Angli...

botuar më 19-10-16 11.39.PD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

botuar më 19-10-16 10.20.PD