Është rritur norma e radioacionit në gjirin Vromos pranë Detit të Zi

Gjiri Vromos me qytezën Çernomorec
Foto: личен архив

Norma e radiacionit në gjirin Vromos, afër qytetit Çernomorec është tri herë mbi të lejuarën. Pavarësisht nga paralajmërimet se plazhi është i rrezikshëm për shëndetin, rreth 80 çadra dhe dhoma të rimorkueshme ndodhen në zonën me rërë dhe në pyllin e afërt. Arsyeja për normën e lartë të radiacionit është miniera e bakrit “Rosen” që ndodhet pranë.


Më shumë nga rubrika

Sindikatat dhe Ministria Sociale hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare

Sindikatat, Ministria Sociale dhe Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare e cila të dallohet nga karta e identitetit. Propozimi u diskutua në një mbledhje të Këshillit..

botuar më 19-07-15 5.11.MD

Propozohet demopolizim i Arkës Shëndetësore

Demopolizim i Arkës Shëndetësore dhe mundësi për krijimin e fondeve private shëndetësore. Kjo parashikohet në modelin e ri të sigurimit shëndetësor, propozuar nga ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Nuk do të lejohet që fondet të zgjedhin personat sipas..

botuar më 19-07-15 4.42.MD

Bullgaria është prodhuesja më e madhe e vajrave organike të trëndafilit dhe të livandës në botë

Ministria e Bujqësisë hartoi një Plan Kombëtar për zhvillimin e prodhimit biologjik deri në vitin 2027. Qëllimi është që vendi të afirmohet si lider në një sërë bio-prodhimesh. Do të inkurajohet qëndrueshmëria e fermave të vogla biologjike nëpërmjet..

botuar më 19-07-15 3.24.MD