Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva dhe Rumen Radev

Presidenti dhe diplomatja e parë takohen sot me konsujt e nderit të Bullgarisë

Presidenti Rumen Radev dhe Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva do të takohen sot me mbi 70 konsujt tanë të nderit jashtë Bullgarisë. Ndër temat për diskutim janë aderimi i vendit ndaj mekanizmit valutor ERM II,..

botuar më 19-10-15 11.20.PD
Ministrja Zaharieva

Sofja: komunikimi BE-Turqi duhet të mbetet i hapur

Një delegacion bullgar në krye me Ministren e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva mori pjesë aktive në debatin në kuadrin e mbledhjes së Këshillit të “Punëve të Jashtme” të BE-së, e cila u zhvillua në Luksemburg. Diplomatët e parë të..

botuar më 19-10-14 6.48.MD
Kryetarja e Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova

Po diskutohen sanksione më të ashpra kundër krimeve kibernetike në Bullgari

Nën udhëheqjen e Zv. Kryeministres dhe Kryetares së Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova në Sofje u zhvillua një takim kushtuar domosdoshmërinë për rritjen e ndëshkimeve dhe sanksioneve për krimet kibernetike. Në të morën..

botuar më 19-10-14 5.52.MD