Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Sofja është mikpritëse e Konkursit evropian për shkencëtarë të rinj

Nga 13 deri më 18 shtator do të zhvillohet edicioni i 31-të i Konkursit evropian për shkencëtarë të rinj /EUCYS 2019/. Ky është një konkurs prestigjioz, i cili zhvillohet për herë të parë në Bullgari dhe u jep mundësi të rinjve nga tërë bota në..

botuar më 19-09-13 11.57.PD
Zëdhënësja e MPJ-së të Rusisë

Moska pret që Bullgaria të përmbahet nga hapat në dëm të marrëdhënieve të saj me Rusinë

Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Maria Zaharova deklaroi se Moska është në dijeni me akuzat e ngritura në Bullgari kundër kryetarit të lëvizjes “Filorusët” Nikollaj Malinov dhe shpreson se Sofja nuk do të ndërmarrë hapa, të cilat do..

botuar më 19-09-13 10.55.PD

Bullgaria ngjitet në indeksin “Liria ekonomike në botë”

Në vitin 2019 Bullgaria është në vendin e 37-të në indeksin “Liria ekonomike në botë” të institutit “Fraser”. Në vitin 2018 ajo ishte në pozitën e 46-të ndër 162 vendet që marrin pjesë në studim. Vendin e 37-të Bullgaria e ka zënë dhe më pare – në..

botuar më 19-09-13 10.22.PD