Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Gjykata lejoi ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Turke” përmes Bullgarisë

Trupi gjykues prej 3 gjyqtarësh i Gjykatës së Lartë Administrative ndërpriti çështjen kundër vendimit të Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës për zgjedhjen e nënkontraktonit të projektit “Rryma Turke” në territorin e Bullgarisë. Në këtë mënyrë..

botuar më 19-09-16 7.34.MD
Krasimir Karakaçanov

Ushtria bullgare është gati të reagojë në rast të fluksit masiv të migrantëve në kufirin bullgar

Kemi gatishmëri të reagojmë në se numri i refugjatëve në kufirin tonë me Turqinë shtohet dhe presioni i tyre bëhet më i madh, tha Ministri i mbrojtjens Krasimir Karakaçanov. Sipas fjalëve të tij pas kërcënimit të presidentit turk Rexhep Erdogan se..

botuar më 19-09-16 4.44.MD

Papunësia në Bullgari mbetet në një nivel rekord të ulët

Papunësia në Bullgari gjatë muajit gusht është 5,3% dhe mbetet e pandryshuar kundrejt muajit të mëparshëm, njoftuan nga Agjencia e Punësimit. Mbi një bazë vjetore llogaritet një pakësim 0.3%. Në fund të muajit gusht të papunët e regjistruar në..

botuar më 19-09-16 3.26.MD