Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Ministri Mlladen Marinov

Vazhdon operacioni kundër trafikantëve të armëve nga Bullgaria dhe Britania e Madhe

Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov tha se autoritetet bullgare dhe britanike vazhdojnë të punojnë së bashku në lidhje me një operacion të madh kundër një grupi kriminal për trafik të armëve. Gjykata e Specializuar Penale në Sofje..

botuar më 19-09-19 2.08.MD
Lidija Shuleva

Fillon fushata “Të kemi sukses në Bullgari”

Dhoma industriale dhe tregtare Gjermani-Bullgari bashkë me organizata të tjera të biznesit dhe dhomat tregtare franceze, italiane, austriake, rumune dhe suedeze në Sofje do të punojnë për kapërcimin e pritjeve negative në shoqërinë tonë të lidhura..

botuar më 19-09-19 12.49.MD
Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov

Ministri Karakaçanov: “Jo vetëm Rusia kryen veprimtari të inteligjencës në Bullgari”

Lidhur me ashtuquajturin “skandal të spiunimit”, në të cilin kryetari i lëvizjes “Filorusët” në Bullgari ishte akuzuar për spiunim në favor të Rusisë, Zv.Kryeministri dhe Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov deklaroi se kundërinteligjenca..

botuar më 19-09-19 9.58.PD