Banka Botërore hapi një Qendër për shërbime të përbashkëta në Sofje

Kristalina Georgieva
Foto: BTA

Në Sofje u hap një Qendër për shërbime të përbashkëta të Bankës Botërore. Në ceremoni kryeministri Bojko Borisov e falënderoi bullgaren Kristalina Georgieva për këtë se përmes punës së vet në Bankën Botërore ka treguar se bullgarët meritojnë besim. Si shembull për bashkëpunimin e mirë Borisovi vuri në dukje koncesionin e Aeroportit të Sofjes, në të cilin Banka Botërore qe konsulent. Duke theksuar se do të zhvillohet ndërtimi i njërit prej korridoreve më të rëndësishme-Sofje-Shkup-Tiranë, kryeministri i uroi Bankës Botërore jo vetëm të financojë nismën, por dhe të vërejë të gjithë procesin, sepse ai është gjeostrategjik dhe do t'i japë një shtytje të fuqishme zhvillimin të regjionit.


Më shumë nga rubrika

Media dhe 4 aeroporte morën sinjale të rreme për bombë

Disa media, duke përfshirë dhe Televizionin Kombëtar Bullgarë, dhe 4 aeroporte në vend – Varnë, Burgas, Sofja, Pllovdiv, sot, 21 gusht, u bënë objekt i kërcënimeve të rreme për bomba. Kontrollimet e policisë nuk u zbuluan bomba në asnjë nga vendet..

botuar më 19-08-21 5.06.MD

“Gallëp Interneshënëll”: Afro gjysma e bullgarëve akuzojnë shtetin për problemet e veta

30 vjet pas fillimit të ndryshimeve demokratike në Bullgari afro gjysma (46 për qind) nga bullgarët janë të prirë të mendojnë, se shteti është fajtor për shumicën e problemeve në jetën e tyre. 42 për qind nuk janë dakord me një qëndrim të tillë, ndërsa 12..

botuar më 19-08-21 3.06.MD

Bullgaria dhe Mali i Zi do të bashkëpunojnë në fushën e shëndetësisë dhe shkencës mjekësore

Qeveria miratoi projektin e një Memorandumi për mirëkuptim mes Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Bullgarisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë së Malit të Zi për bashkëpunim në fushën e shëndetësisë dhe të shkencës mjekësore. Pritet që Ministri i..

botuar më 19-08-21 1.06.MD