Bullgarët po kontrollojnë online nëse janë prekur gjatë sulmit më të madh të hakerëve në Bullgari

Foto: corbisimages.com

Rreth gjysmë mln bullgarë tashmë kanë kontrolluar nëpërmjet një aplikacioni të posaçëm në internet nëse të dhënat e tyre tashmë janë rrjedhur pas sulmit të hakerëve në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurave, gjatë të cilit rrodhën të dhënat e rreth 5 mln vetave. Rreth 75 për qind prej të kontrolluarve kanë marrë përgjigje pozitive. Partia Socialiste Bullgare (BSP) parashtroi në Parlament një kërkesë sipas së cilës qeveria duhet të sigurojë falas ndërrimin e dokumenteve personale të të prekurve nga sulmi i hakerëve. GERB i akuzoi socialistët se përpiqen të shkaktojnë panik në shoqëri. Agjencia e të Ardhurave bëri të ditur se nuk ka nevojë për ndërrim në masë të dokumenteve personale.

Më shumë nga rubrika

Jock Palfreeman

Lirojnë Jock Palfreeman

Akoma që sot Jock Palfreeman do të lirohet nga shtëpia për strehimin e imigrantëve në Busmanci, njoftoi drejtori i Drejtorisë “Migracion” pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme Nikollaj Nikollov. Australiani Jock Palfreeman qe i dënuar me 20 vjet..

botuar më 19-10-15 6.52.MD

Anketa: Bullgaria- armiku më i madh i Maqedonisë së Veriut

Në akëtën e botuar sot nga Qendra për Strategjitë Evropiane “Eurothink” në Shkup për çështjet e lidhura me integrimin evropian qytetarët tregojnë se në cilin vend mendojnë se kanë armiq. Sipas maqedonasve vendi më amiqësor është Bullgaria. Analiza..

botuar më 19-10-15 6.40.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev: Vetëm mediat e lira mund të përballojnë kërcënimet ndaj demokracisë

Vetëm mediat e lira dhe të pavarura politikisht dhe ekonomikisht mund t'u kundërvihen proceseve të rrezikshme, të cilat kërcënojnë demokracinë. Këtë e deklaroi presidenti Rumen Radev në një takim me drejtorin e përgjithshëm të Deutsche Welles Peter..

botuar më 19-10-15 6.18.MD