“Fitch”: Bullgaria mund të pranojë euron gjatë vitit 2023

Foto: arkiv

Bullgaria mund të pranojë euron deri në vitin 2023. Kjo thuhet në raportin e agjencisë për vlerësim “Fiç” (Fitch Ratings). Në dokument rikujtohet se procedura ka filluar gjatë vitit të kaluar, kurse deri në fund të këtij viti pritet vendimi përfundimtar për bashkim ndaj mekanizmit valutor ERM 2, të njohur akoma si dhoma e pritjes e euros. Nga “Fiç” saktësojnë se pranimi i euros në vitin 2023 është i mundur vetëm në qoftë se Bullgaria i kryen të gjitha kriteret - jo vetëm për dhomën e pritjes, por dhe për aderimin e ardhshëm ndaj Eurozonës, njoftoi Televizioni Kombëtar Bullgar.
Më shumë nga rubrika

Sofja shënoi Ditën Ndërkombëtare të Paqes

“Beteja më e vështirë sot është kundër urrejtjes dhe refuzimit në shpirtrat tona”. Këtë e deklaroi Nënpresidentja Ilijana Jotova në shënimin solemn të festës një ditë më herët para Monumentit të Ushtarit të Panjohur në Sofje. Festa tradicionale..

botuar më 19-09-20 7.13.MD

Raportet e rreme mjekësore e dëmtojnë shtetin me 200 mln euro në vit

Një grup pune në kuadrin e Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh (ku bëjnë pjesë përfaqësues të qeverisë, punëdhënësve dhe të organizatave profesionale) do të provojë të zgjidhë problemin e ashpër gjatë disa viteve të fundit lidhur me raportet e..

botuar më 19-09-20 7.00.MD

Tri firma e kanë ndarë tregun në kuadrin e skemave evropiane për sigurimin falas të frutave dhe qumështit për fëmijët në shkollë

Shoqëria “Asociacioni kombëtar për ushqimin shëndetësor të fëmijëve” bëri të ditur se tri firma të mëdha për përpunim qumështi e kanë ndarë tregun dhe përvetësojnë një pjesë të madhe të parave në kuadrin e skemave “Frutë shkollore” dhe “Qumësht..

botuar më 19-09-20 5.24.MD