Presidenti Rumen Radev do të marrë pjesë në festimin e përvjetorit të 142 të Epopesë së Shipkës

Maja Shipka
Foto: arkiv

Ditën e shtunë, më 24 gusht, Kreu i Shtetit Rumen Radev do të marrë pjesë në shënimin solemn të përvjetorit të 142 të Epopesë së Shipkës gjatë Luftës Ruso-Turke (1877-1878). Beteja tek gryka malore Shipka në Stara Pllanina gjatë verës së vitit 1877 ka qenë një prej betejave vendimtare të luftës, e cila ka çuar në Çlirimin e Bullgarisë nga zgjedha pesëshekullore turke në vitin 1878. Në orën 12.00 Presidenti dhe Kryekomandant suprem i Forcave të Armatosura Rumen Radev do të përshëndesë ushtrinë e nderit të Gardës Kombëtare. Pas kësaj do të zhvillohet lutje për nder të të vdekurve. Në orën 13.00 do të ketë rikrijime artistike të betejës në Shipka.

Më shumë nga rubrika

Atanas Temellkov

“Upgrade”-i i padrejtë – arsyeja për sulmin e suksesshëm të bazës së të dhënave të institucionit tatimor

“Kodi PIK, i cili i jepet secilit klient të sistemit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave është mbrojtja më e dobët e mundshme”, tha kryetari i Agjencisë shtetërore “Qeverisja Elektronike” Atanas Temellkov para komisionit të përkohshëm në..

botuar më 19-09-19 7.29.MD

Gjykata liroi para afatit australianin e dënuar për vrasje Jock Palfreeman

Australiani, i cili vuante dënim 20-vjeçar me burg për vrasjen me thikë të studentit Andrej Monov, ishte liruar para afatit me vendim të Gjykatës së Apelit të Sofjes. Krimi ishte kryer në qendrën e Sofjes në natën e 28 dhjetorit 2007. Gjatë..

botuar më 19-09-19 7.08.MD
Ministri i Kulturës Boill Banov

Gjermania i ktheu Bullgarisë 202 zbulime të vjedhura arkeologjike

Gjermania i ktheu Bullgarisë nëpërmjet Ministrit të Kulturës Boill Banov 202 zbulime të vlershme arkeologjike. Banov i pranoi zbulimet kulturore në një ceremoni të posaçme në Ambasadën Bullgare në Berlin. Zbulimet prej metali janë nga koha romake. Ato..

botuar më 19-09-19 5.44.MD