Filluan Ditët Evropiane të Trashëgimisë

Foto: BGNES

Në Bullgari filluan Ditët Evropiane të Trashëgimisë. Fillimi i festimeve u vu me hapjen e ekspozitës “Skica krijuese”, kushtuar 100 vjetorit të lindjes së shkrimtarit Nikollaj Hajtov, autor i romaneve dhe i tregimeve historike, kushtuar maleve Rodope. Iniciativa është e Këshillit të Evropës dhe i Komisionit Evropian dhe me kalimin e viteve u afirmua si një nga ngjarjet më të mëdha evropiane. Në kuadrin e aktivitetit, gjatë muajit shtator administratat e bashkive në të gjitha krahinat e Bullgarisë do të organizojnë mbi 360 ngjarje, të bashkuara me moton “Arte dhe dëfrim”.

Më shumë nga rubrika

Krijues bullgarë në ekspozitën “Mahatma Gandi-forca e së vërtetës”

Më 2 tetor mbushen 150 vjet nga lindja e Mahatma Gandit. Në lidhje me këtë më 17 shtator në galerinë “Oborishte 5” hapet ekspozita “Mahatma Gandi-forca e së vërtetës” në të cilën 20 piktorë dhe skulptorë të njohur bullgarë prezantojnë krijime të veta,..

botuar më 19-09-17 3.36.MD

Më shumë të njëjta, sesa të ndryshme: Sofja u gdhi me 30 kuti elektrike me elemente folklorike

30 kuti elektrike në qendër të Sofjes u gdhinë në ngjyra dhe forma. Ato janë pjesë nga projekti “Art4Diplomacy”, i cili bashkon krijime të artit nga Bullgaria dhe nga 30 shtete me misione diplomatike në vendin tonë. Ideja është e piktores së talentuar..

botuar më 19-09-16 4.00.MD

“Nga zjarri-zjarr” - festa të Qytetit të Vjetër të Plovdivit

Zjarri, i cili krijon ndjenjën e shtëpisë, do të lidhë në një fije të ngrohtë ngjarjet e festivalit “Festa të Qytetit të Vjetër”. Në prag të vjeshtës banuesit e qytetit Plovdiv do t’u japin jetë rrugëve dhe shtëpive në pjesën e vjetër të qytetit të..

botuar më 19-09-15 8.30.PD