Dy vajza bullgare krijuan një këngë për bashkatdhetarët tanë nëpër botë dhe në vendin tonë

Foto: arkiv personal

Desisllava Dinçeva dhe Bogomilla (Milla Bogi) krijuan një këngë për bullgarët, të cilët nisen nëpër botë dhe për ata, të cilët i përcjellin. Qëllimi i këngës “Bashkë” është të arrijë deri tek sa më shumë nga bashkatdhetarët tanë nëpër botë, me emocionin e çastit të fundit përpara ndarjes. Autorja e tekstit, Desi, e cila është 19 vjeçe, tregoi përpara Radios Kombëtare Bullgare se kënga është njëfarë mesazhi ndaj njerëzve, të cilët nisen, që të mund të ruajnë një kujtim të mirë për çastet e lumtura të kaluara në Bullgari.


Më shumë nga rubrika

Mësues-novatorë rrisin me dashuri “të ardhmen e Bullgarisë”

Disa ditë pas fillimit të vitit të ri shkollor po vazhdojmë të flasim për reformat në arsimin bullgar dhe për risitë administrative, të cilat hyjnë në shkollën bullgare. Krahas ditarit elektronik dhe klasave interaktive, të cilat ekzistojnë vetëm në..

botuar më 19-09-18 4.47.MD

Shëtitjet nëpër gjurmët e personaliteteve të njohur zbulojnë detaje të panjohura nga historia e Sofjes

Në historinë e vet mijëvjeçare, kryeqyteti bullgar ka kaluar përmes sprovave dhe peripecive të shumta, por ka mundur të ruajë trashëgiminë e vet të pasur historike nga epokat e ndryshme të ekzistencës së vet. Në ditët tona Sofja po vazhdon të..

botuar më 19-09-17 1.28.MD

Tramvaji i parë në kryeqytet - çudia me të cilën filloi shekulli i 20 bullgar

Drita e rrugëve të elektrifikuara dhe e shtëpive ndriçoi rrugën në shekullin e njëzet  të kryeqytetit të ri bullgar Sofja. Mirëpo, shekulli i ri u shënua edhe me një ngjarje tjetër epokale – nisja e tramvajit të parë. Fjala “çudi” për..

botuar më 19-09-17 11.36.PD