400 motoçiklistë nga 25 vende mblidhen në Plovdiv për Paradën e Kombeve

Foto: arkiv

Përfaqësues nga 22 vende evropiane si dhe nga Turqia, Izraeli dhe Libani janë duke marrë pjesë në takimin e shtatë ndërkombëtar të garave me motor në Plovdiv, nga 4 deri më 8 shtator. Takimi synon të prezantojë Plovdivin si Kryeqytetin Evropian të Kulturës, si dhe traditat, kulturën, stilin e jetesës, kuzhinën dhe natyrën e rajonit. Vizitat në Kalanë e Asenit dhe në Manastirin e Baçkovos janë pjesë e programit kulturor, ndërsa pjesa argëtuese përfshin një festival të kuzhinës dhe birrës e një koncert rok. Më 6 shtator në ditën e Bashkimit të Bullgarisë do të mbahet një paradë moto me dritë, pas së cilës pjesëmarrësit do të bashkohen në festimet. Më 7 shtator në rrugët e Plovdivit do të zhvillohet një paradë motorike ndërkombëtare, e cila do të përfundojë me një koncert të titulluar “Folklori bullgar përmes syve të botës”.

Më shumë nga rubrika

Mësues-novatorë rrisin me dashuri “të ardhmen e Bullgarisë”

Disa ditë pas fillimit të vitit të ri shkollor po vazhdojmë të flasim për reformat në arsimin bullgar dhe për risitë administrative, të cilat hyjnë në shkollën bullgare. Krahas ditarit elektronik dhe klasave interaktive, të cilat ekzistojnë vetëm në..

botuar më 19-09-18 4.47.MD

Shëtitjet nëpër gjurmët e personaliteteve të njohur zbulojnë detaje të panjohura nga historia e Sofjes

Në historinë e vet mijëvjeçare, kryeqyteti bullgar ka kaluar përmes sprovave dhe peripecive të shumta, por ka mundur të ruajë trashëgiminë e vet të pasur historike nga epokat e ndryshme të ekzistencës së vet. Në ditët tona Sofja po vazhdon të..

botuar më 19-09-17 1.28.MD

Tramvaji i parë në kryeqytet - çudia me të cilën filloi shekulli i 20 bullgar

Drita e rrugëve të elektrifikuara dhe e shtëpive ndriçoi rrugën në shekullin e njëzet  të kryeqytetit të ri bullgar Sofja. Mirëpo, shekulli i ri u shënua edhe me një ngjarje tjetër epokale – nisja e tramvajit të parë. Fjala “çudi” për..

botuar më 19-09-17 11.36.PD