MPJ: Zjarrvënësit e flamurit bullgar në Melburn duhet të mbajnë përgjegjësi

Godina e MPJ-së në Sofje
Foto: BGNES

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme insistoi para autoriteteve në Australi që të kërkohet përgjegjësi nga pjesëmarrësit në djegien e flamurit bullgar në Melburn. Incidenti ndodhi gjatë protestave kundër Marrëveshjes së Prespës. Me urdhër të Zv.Kryeministres dhe Ministres së punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva i ngarkuari i përkohshëm me detyrën e Ambasadorit të Bullgarisë në Australi Petër Nikollaev ka kërkuar takim të lidhur me këtë çështje në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë.

Marrëveshja e Prespës është marrëveshje dypalëshe ndërmjet Greqisë dhe Republikës së Maqedonisë, të arritur me ndihmën e Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Në përputhje më të shteti i dytë ndryshoi emrin e vet që aktualisht është Republika e Maqedonisë së Veriut. Zgjidhja e kontestit shumëvjeçar greko-maqedonas për emrin e Maqedonisë së Veriut mundësoi fillimin e negociatave për aderimin e vendit në NATO dhe në BE.


Më shumë nga rubrika

Sofja shënoi Ditën Ndërkombëtare të Paqes

“Beteja më e vështirë sot është kundër urrejtjes dhe refuzimit në shpirtrat tona”. Këtë e deklaroi Nënpresidentja Ilijana Jotova në shënimin solemn të festës një ditë më herët para Monumentit të Ushtarit të Panjohur në Sofje. Festa tradicionale..

botuar më 19-09-20 7.13.MD

Raportet e rreme mjekësore e dëmtojnë shtetin me 200 mln euro në vit

Një grup pune në kuadrin e Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh (ku bëjnë pjesë përfaqësues të qeverisë, punëdhënësve dhe të organizatave profesionale) do të provojë të zgjidhë problemin e ashpër gjatë disa viteve të fundit lidhur me raportet e..

botuar më 19-09-20 7.00.MD

Tri firma e kanë ndarë tregun në kuadrin e skemave evropiane për sigurimin falas të frutave dhe qumështit për fëmijët në shkollë

Shoqëria “Asociacioni kombëtar për ushqimin shëndetësor të fëmijëve” bëri të ditur se tri firma të mëdha për përpunim qumështi e kanë ndarë tregun dhe përvetësojnë një pjesë të madhe të parave në kuadrin e skemave “Frutë shkollore” dhe “Qumësht..

botuar më 19-09-20 5.24.MD