Kuvendi bullgar u njoh me skandalin e spiunimit

Foto: BGNES

Ministri i brendshëm Mlladen Marinov dhe kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare Dimitër Georgiev informuan Parlamentin në Sofje për akuzat ndaj kryetarit të lëvizjes “Filorusët” Nikollaj Malinov për spiunim në favor të Rusisë.

Mlladenovi informoi se në lidhje me këtë çështje janë ndalur përkohësisht tetë veta dhe janë bërë kontrolle dhe sekuestrime në territorin e qyteteve Sofje, Pernik dhe Breznik (Bullgari Perëndimore).

Georgievi pohoi se me ndihmën financiare të shtetasve rusë, me të cilët Malinovi ka mbajtur lidhje, janë financuar nisma me qëllim imponimin e politikave të caktuara në Bullgari. Njëri prej këtyre shtetasve është përfshirë në listat e sanksioneve të SHBA-së dhe BE-së për veprime kundër tërësisë territoriale të Ukrainës, tjetri është një oficer i rangut të lartë të inteligjencës ruse. Gjatë udhëtimeve të shumta të Malinovit në Rusi ai ka marrë nga këta persona udhëzime, në disa raste dhe mjete financiare. Ka përpiluar raporte në gjuhën ruse për domosdoshmërinë për riorientimin gjeopolitik të Bullgarisë.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar me kushte për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut

Presidenti Rumen Radev   shprehu shqetësim  nga mungesa e përparimit në punën e Komisionit të përbashkët mbi çështjet historike dhe arsimore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Përpara anëtarëve bullgarë të Komisionit Radevi theksoi se Sofja..

botuar më 19-09-18 5.52.MD

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

botuar më 19-09-18 4.50.MD
Këshilli i Ministrave

Një Këshill Koordinues do të monitorojë luftën kundër korrupsionit

Këshilli i Ministrave po krijon një mekanizëm kombëtar për monitorim të kundërvënies së korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar, të reformës së gjyqësorit dhe epërsisë së ligjit. Kjo është një masë e rekomanduar nga Komisioni Evropian..

botuar më 19-09-18 4.11.MD