Bullgaria zbaton standardin e BE-së për ndërtimin e rrjeteve 5G

Foto: arkiv

Qeveria ka urdhëruar lirimin e shtrirjes së radiofrekuencës 700 MHz dhe shiritit të frekuencës 24.25-27.5 GHz për ndërtimin e rrjeteve 5G. Kjo do të sigurojë mundësi për shkëmbimin e të dhënave me shpejtësi të lartë me mbulim të plotë territorial të vendit.

Ndryshimet e paraqitura janë në përputhje me strategjinë kombëtare për përmbushjen e detyrimeve të Bullgarisë ndaj BE-së për zhvillimin e teknologjive dixhitale.  Gjatë vitit 2017, Parlamenti Evropian implementoi përdorimin e një shiriti të vetëm të radiofrekuencës 470-790 MHz për të ndërtuar rrjete 5G brenda Komunitetit Evropian. ​

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar me kushte për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut

Presidenti Rumen Radev   shprehu shqetësim  nga mungesa e përparimit në punën e Komisionit të përbashkët mbi çështjet historike dhe arsimore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Përpara anëtarëve bullgarë të Komisionit Radevi theksoi se Sofja..

botuar më 19-09-18 5.52.MD

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

botuar më 19-09-18 4.50.MD
Këshilli i Ministrave

Një Këshill Koordinues do të monitorojë luftën kundër korrupsionit

Këshilli i Ministrave po krijon një mekanizëm kombëtar për monitorim të kundërvënies së korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar, të reformës së gjyqësorit dhe epërsisë së ligjit. Kjo është një masë e rekomanduar nga Komisioni Evropian..

botuar më 19-09-18 4.11.MD