Bullgaria kërkon ndërprerjen e marrëveshjes së paleverdishme me termocentralin amerikan

Termocentrali "Maritsa Iztok 3"
Foto: BGNES

Qeveria i dha mandat ministres së energjetikës Temenuzhka Petkova për negociata me kompaninë “Contur Global” për ndërprerjen e marrëveshjes për blerjen e korrentit nga ana e shtetit. Marrëveshja për blerjen e energjisë elektrike nga shteti me çmime të llogaritura pa respektuar parimet e tregut të lirë është lidhur në vitin 2001 ndërmjet “Kompanisë Elektrike Kombëtare” dhe “Contur Global Maritsa Iztok 3”.

Motivi për ndryshimin e kërkuar është vendimi i Komisionit Evropian për hapjen e çështjes gjyqësore kundër Bullgarisë për shkeljen e ambientit të konkurrencës. Sipas rregullave të BE-së marrëveshja në fjalë në fakt është ndihmë nga ana e shtetit bullgar për një kompani private – një praktikë që nuk lejohet në BE. Ankesa ishte paraqitur në Bruksel nga organi shtetëror i mbikëqyrjes – Komisioni i Kontrollit të Energjisë dhe Ujit.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar me kushte për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut

Presidenti Rumen Radev   shprehu shqetësim  nga mungesa e përparimit në punën e Komisionit të përbashkët mbi çështjet historike dhe arsimore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Përpara anëtarëve bullgarë të Komisionit Radevi theksoi se Sofja..

botuar më 19-09-18 5.52.MD

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

botuar më 19-09-18 4.50.MD
Këshilli i Ministrave

Një Këshill Koordinues do të monitorojë luftën kundër korrupsionit

Këshilli i Ministrave po krijon një mekanizëm kombëtar për monitorim të kundërvënies së korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar, të reformës së gjyqësorit dhe epërsisë së ligjit. Kjo është një masë e rekomanduar nga Komisioni Evropian..

botuar më 19-09-18 4.11.MD