17 shtatori është dita e Sofjes

Foto: pravoslavieto.com

Sot më 17 shtator Kisha Ortodokse Bullgare kremton dëshmoret e shenjta Sofia dhe bijat e saj Besa, Shpresa dhe Dashuria. Festa e krishterë është gjithashtu Dita e Kryeqytetit bullgar Sofje dhe në të si zakonisht do të organizohen shumë ngjarje kulturore. Programi parashikon mbledhje solemne të Këshillit Bashkiak për dorëzimin e titujve tradicional të nderit të kryeqytetit, ekspozita, koncerte në vende emblematike të Sofjes, paradë me maska etj.


Më shumë nga rubrika

Papa Françesku e ngriti ekzarkinë apostolike të Sofjes në peshkopatë

Papa Françesku e ngriti ekzarkinë apostolike në Sofje për katolikët nga ritet lindore në Bullgari në rangun e peshkopatës me emrin “Peshkopata e Sofjes Shën Joan XXIII për katolikët nga riti bizantin-sllav në Bullgari”. Për peshkop të parë në..

botuar më 19-10-11 7.05.MD
Akademia Bullgare e Shkencave

Akademia Bullgare e Shkencave hap dyer për nxënësit

Më shumë se 10 000 nxënës do të arsimohen në muzetë dhe në institutet e Akademisë Bullgare të Shkencave gjatë vitit të ri mësimor. Iniciativa realizohet në kuadrin e   marrëveshjes së re të lidhur  midis Ministrisë së Arsimit dhe organizatës më të..

botuar më 19-10-11 5.31.MD

Bullgaria në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë - ANUGA 2019

Bullgaria mori pjesë në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë, e cila zhvillohet një herë në dy vjet në Këlln të Gjermanisë. Para Radios Kombëtare Bullgare Antoaneta Bozhinova, drejtoresha ekzekutive e Bashkimit të Përpunuesve të Frutave dhe..

botuar më 19-10-11 4.16.MD