Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Foto: arkiv

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien e sulmeve kibernetike”. Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov deklaroi se pas sulmit kibernetik kundër institucionit bullgar për mbledhjen e tatimeve (Agjencia Kombëtare e të Ardhurave) tentativat e ngjashme kundër institucioneve shtetërore janë të përditshme. Ishte nënvizuar se pagat e njerëzve, të cilët merren me siguri kibernetike në sektorin shtetëror janë tepër të ulëta dhe kjo krijon pengesë të madhe për sigurimin e ekspertëve të kualifikuar. Ka nevojë dhe për bashkëpunim ndërkombëtar dhe për unifikimin e legjislacioneve kombëtare për kundërvënie më të suksesshme të kriminalitetit kibernetik në botë.


Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva

Ekaterina Zaharieva: Bullgaria nuk i përkrah sanksionet ekonomike kundër Turqisë

Bullgaria nuk i përkrah sanksionet ekonomike kundër Turqisë për shkak të veprimeve ushtarake në Siri, bëri të ditur Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva para Televizionit Kombëtar Bullgar. Tashmë mbi 140 mijë..

botuar më 19-10-16 7.02.MD

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

rinovuar më 19-10-16 5.53.MD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

rinovuar më 19-10-16 5.12.MD