Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të BNR-së

Foto: Ani Petrova, BNR

Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare “Horizont” më 13 shtator nga ora 06.00 deri më 11.00. Ky është përfundimi i hetimit të Prokurorisë të bërë me urdhër të Prokurorit të Përgjithshëm Sotir Cacarov. 

Kjo “heshtje” e BNR-së provokoi skandal të madh politik në Bullgari të lidhur me lirinë e shprehjes, sepse ndërprerja e transmetimit ishte bërë pasi gazetarja dhe drejtuese e emisionit të mëngjesit Silvija Velikova ishte detyruar të mos marrë pjesë në emision për shkak të pozitës së saj të shprehur në eter. Ajo është reportere, e cila e ndjek drejtpërsëdrejti sektorin e drejtësisë dhe është e njohur me qëndrimin e saj kritik kundër kandidatit për Kryeprokuror të ri të Bullgarisë Ivan Geshev.  

Radioja Kombëtare Bullgare është objekt strategjik me detyrë që në raste krizash t’i informojë qytetarët. Prandaj licenca e saj është për program 24 orësh. Çështja tashmë është në kompetencën e Prokurorisë së Qytetit të Sofjes, e cila duhet të shprehë vendimin e vet për këtë në se drejtori teknik i Radios Kombëtare Bullgare Pllamen Kostov ka kryer krim.


Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva

Ekaterina Zaharieva: Bullgaria nuk i përkrah sanksionet ekonomike kundër Turqisë

Bullgaria nuk i përkrah sanksionet ekonomike kundër Turqisë për shkak të veprimeve ushtarake në Siri, bëri të ditur Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva para Televizionit Kombëtar Bullgar. Tashmë mbi 140 mijë..

botuar më 19-10-16 7.02.MD

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

rinovuar më 19-10-16 5.53.MD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

rinovuar më 19-10-16 5.12.MD