Energjetika ishte në qendrën e mbledhjes së radhës të komisionit bullgaro-rus për bashkëpunim

Foto: Ivan Petrov

Energjetika ishte ndër temat kryesore të mbledhjes së shtatëmbëdhjetë të Komisionit Ndërqeveritar Bullgari-Rusi për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik, e cila u zhvillua në rezidencën Evksinograd afër qytetit bregdetar Varna.

Ishte bërë shqyrtim i angazhimeve të plotësuara të arritura në kuadrin e Hartës rrugore të nënshkruar më 2017 për zgjerimin e infrastrukturës së transmetimit të gazit nga kufiri bullgar me Turqinë deri në atë me Serbinë. Projekti është vazhdim i “Rrymës Turke” dhe do ta transmetojë gazin rus në drejtim të Serbisë dhe Hungarisë.

Ishte diskutuar dhe procedura për zgjedhjen e investitorit strategjik për Centralin Atomik Elektrik “Belene” dhe palët nënvizuan rëndësinë e pjesëmarrjes së prodhuesit të pajisjes “Rosatom” në realizimin e projektit. 


Më shumë nga rubrika

Kryetarja e Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova

Po diskutohen sanksione më të ashpra kundër krimeve kibernetike në Bullgari

Nën udhëheqjen e Zv. Kryeministres dhe Kryetares së Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova në Sofje u zhvillua një takim kushtuar domosdoshmërinë për rritjen e ndëshkimeve dhe sanksioneve për krimet kibernetike. Në të morën..

botuar më 19-10-14 5.52.MD
Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov

Nuk ka valë të madhe migrantësh në Bullgari

Zv.Kryeministri dhe Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov deklaroi se nuk ka lëvizje të grupeve të mëdha të migrantëve ndaj kufirit bullgar as nga territori turk, as nga ai grek. Autoritetet bullgare kanë komunikacion të shkëlqyeshëm dhe..

botuar më 19-10-14 5.10.MD
Kryeministri Borisov

Kryeministri Borisov thirri Këshillin e Sigurisë për shkak të Sirisë

Zyra qeveritare e Marrëdhënieve me Publikun bëri të ditur se Kryeministri Bojko Borisov thirr më 15 tetor mbledhjen e radhës së Këshillit të Sigurisë në lidhje me situatën në Siri. Ky organ konsultativ dhe i koordinimit pranë Këshillit të..

botuar më 19-10-14 4.45.MD