Bullgaria pohoi përkrahjen e saj për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut

Mimi Kodheli (majtas) dhe Ekaterina Zaharieva
Foto: https://www.mfa.bg/

Zv. Kryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva pohoi përkrahjen e Bullgarisë për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut gjatë kohës së takimit të saj në Sofje me deputetë nga Kuvendi i Shqipërisë.

“Ne jemi ndër përkrahësit më të zjarrtë të idesë që Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të nisin negociata me Bashkimin Evropian gjatë tetorit. Ndarja e të dyja vendeve do të ishte një gabim historik”, deklaroi Ekaterina Zaharieva para mysafires Mimi Kodheli, e cila është kryetarja e Komisionit për Politikën e Jashtme në Parlamentin shqiptar.

Në kuadrin e takimit të tyre ministrja jonë e jashtme ka shprehur pritje për zbatim të plotë të Ligjit mbi pakicat kombëtare të miratuar në vitin 2017, i cili i jep mundësi minoritetit bullgar në Shqipëri që të mësojë gjuhën e tij amtare. 


Më shumë nga rubrika

Papa Françesku e ngriti ekzarkinë apostolike të Sofjes në peshkopatë

Papa Françesku e ngriti ekzarkinë apostolike në Sofje për katolikët nga ritet lindore në Bullgari në rangun e peshkopatës me emrin “Peshkopata e Sofjes Shën Joan XXIII për katolikët nga riti bizantin-sllav në Bullgari”. Për peshkop të parë në..

botuar më 19-10-11 7.05.MD
Akademia Bullgare e Shkencave

Akademia Bullgare e Shkencave hap dyer për nxënësit

Më shumë se 10 000 nxënës do të arsimohen në muzetë dhe në institutet e Akademisë Bullgare të Shkencave gjatë vitit të ri mësimor. Iniciativa realizohet në kuadrin e   marrëveshjes së re të lidhur  midis Ministrisë së Arsimit dhe organizatës më të..

botuar më 19-10-11 5.31.MD

Bullgaria në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë - ANUGA 2019

Bullgaria mori pjesë në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë, e cila zhvillohet një herë në dy vjet në Këlln të Gjermanisë. Para Radios Kombëtare Bullgare Antoaneta Bozhinova, drejtoresha ekzekutive e Bashkimit të Përpunuesve të Frutave dhe..

botuar më 19-10-11 4.16.MD