Gazetarët nga programi “Horizont” i BNR-së kërkojnë dorëheqjen e drejtorit të radios

Foto: BGNES

Në dëgjim në Këshillin për Mediat Elektronike gazetarët nga programi “Horizont” i Radios Kombëtare Bullgare kërkuan dorëheqjen e drejtorit të medias Svetosllav Kostov dhe të Këshillit të saj Drejtues. Kërkesën e tyre kolegët e argumentuan me presionin e ushtruar kundër gazetares Sillvija Velikova dhe me dyshimet për këtë se transmetimi i programit është ndaluar pa pasur arsye teknike për këtë. Më 13 shtator transmetimi i programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare ishte ndërprerë për 5 orë.

Kujtojmë se më 17 shtator hetimi i bërë me urdhër të Kryeprokurorit Sotir Cacarov tregoi se nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit “Horiziont”. Atëhetë drejtori i radios shpjegoi se ndërprerja pa precedent në historinë e medias nuk është lidhur me presion politik të ushtruar mbi radio, por është provokuar nga gjendja e keqe teknike e radios.

Pastaj çështja kaloi në kompetencën e Prokurorisë së Qytetit të Sofjes, e cila duhet të vlerësojë në se me kërkimin e profilaksisë teknike drejtori teknik i Radios Kombëtare Bullgare ka kryer vepër penal.

Pas seancës së sotme të Këshillit për Media Elektronike kryetarja e tij Sofija Vlladimirova deklaroi se akoma sot Këshilli do t’i drejtohet Prokurorisë për presion dhe përpjekje për censurë në Radion Kombëtare Bullgare. Anëtarët e këtij organi të kontrollit do të diskutojnë se cili do të jetë fati i drejtorit Svetosllav Kostov më 27 shtator.

Radioja Kombëtare do të marrë sanksion për shkak të ndërprerjes së transmetimit të programit “Horizont”, sepse kjo është shkelje e licencës së saj për transmetim 24-orësh, por akoma nuk është e qartë shuma konkrete e gjobës.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Kroacia janë zhgënjyer nga moshapja e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Bullgaria përshëndet shpalljen e Ballkanit Perëndimor për një nga prioritetet e Presidencës kroate të Këshillit të Bashkimit Evropian gjatë pjesës së parë të vitit 2020. Këtë e tha Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva..

botuar më 19-10-18 7.24.MD
Jock Palfreeman (në mes)

Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë..

botuar më 19-10-18 6.07.MD
MInistrja e punëve të jashtme Zaharieva

Ekaterina Zaharieva: Bullgaria është e interesuar për bashkëpunim konstruktiv me Rusinë

Bullgaria ka nevojë për dialog të hapur dhe me dobi të ndërsjellë me Rusinë, në të cilin në vend të parë do t’i vendosim interesat kombëtare dhe politikën e përbashkët të BE-ës dhe NATO-së. Këtë e deklaroi Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të..

botuar më 19-10-18 4.54.MD