Tendenca pozitive në investimet e drejtpërdrejta në Bullgari deri në korrik

Bankа Popullore Bullgare

Investimet e drejtpërdrejta në Bullgari për 7 muajt e parë të 2019-ës janë me vlerë 532,7 mln. euro, tregojnë të dhënat paraprake të Bankës Popullore Bullgare. Fluksi neto i investimeve të personave të huaj në prona të paluajtshme në Bullgari deri në fund të korrikut është 3,6 mln. euro. Pjesa më e madhe e investimeve në prona të patundshme është ajo e rusëve – 1,1 mln. euro, pastaj renditen Holanda – 0,6 mln. euro dhe Letonia – 0,6 mln. euro. Sipas të dhënave paraprake të bankës qendrore fluksi neto i investimeve të drejtpërdrejta nga Bullgaria në vende të tjera për periudhën janar - korrik është me vlerë 231 mln. euro.


Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD