Po përgatitet vizita e Vladimir Putinit në Bullgari

Foto: БТА

Bullgaria përpiqet të ndjekë një politikë të balancuar dhe pragmatike ndaj Rusisë, deklaroi në Kuvend Kryeministri Bojko Borisov. Problemi i vetëm i pazgjidhur ndërmjet të dyja vendeve tona, për të cilin po vazhdojmë të zhvillojmë bisedime është ai i lidhur me licencat e armëve. Sipas Borisovit projekti për Centralin Atomik Elektrik “Belene” ka dështuar para disa vjetëve për shkak të mungesës së qartësisë rreth çmimit. Tani situata është ndryshe. 12 kompani të huaja tregojnë interes për ndërtimin e centralit dhe në konsorciumin e ardhshëm do të marrë pjesë “Rosatom”, sepse nga kjo kompani tashmë janë blerë reaktorët.

Kryeministri shtoi se sanksionet evropiane kundër Rusisë do të mbeten derisa Rusia nuk fillon t’i respektojë Marrëveshjet e Minskut. Borisovi shtoi se po përgatitet një vizitë e presidentit rus Vladimir Putin në Bullgari vitin e ardhshëm.


Më shumë nga rubrika

Sipas Komisionit Evropian Bullgaria ka avancuar, por nuk ka vendim për heqjen e mekanizmit

Komisioni Evropian miratoi raportin më të ri mbi mekanizmin e bashkëpunimit dhe kontrollimit të Bullgarisë në plotësimin e angazhimeve në reformën gjyqësore, luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Komisioni konsideron se avancimi i Bullgarisë në..

botuar më 19-10-22 4.47.MD

Gallëp: Më se 600 mijë bullgarë janë të prirë të shesin votat e tyre

Më se 600 mijë bullgarë pranojnë, se mund të votojnë kundrejt ndonjë stimuli ose me detyrim, tregon një anketimi i Agjencisë “Gallëp Interneshënëll”. Ky anketim u provokua nga botime, në të cilat thuhet, se çmimi i një vote lëvizet nga 75 deri në 100 euro...

botuar më 19-10-22 3.04.MD

Vietnami do ta ndihmojë Bullgarinë në partneritetin e saj me ASEAN-in

Presidenti Rumen Radev diskutoi në Tokio me Kryeministrin e Vietnamit Nguen Suan Fuk mundësitë e rritjes së këmbimit dypalësh ekonomik, tregtar dhe të investimeve. U shpreh qëndrimi se këmbimi i tanishëm tregtar prej rreth 100 mln dollarësh në vit nuk i..

botuar më 19-10-22 2.12.MD