Kryeministri Bojko Borisov kërkon kontroll të tërë administrimit të Radios Kombëtare Bullgare deri tani

Foto: Ani Petrova

Partia Socialiste Bullgare (BSP) kërkoi krijimin e një komisioni në Parlament me rastin e skandalit lidhur me ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) “Horizont” më 13 shtator për 5 orë. Liderja e socialistëve Kornelia Ninova filloi të flasë për diktaturë në veprim. “Ndërprerja e sinjalit të BNR-së është një rast pa precedent në historinë e Bullgarisë. Ne ngulim këmbë për përgjegjësi politike dhe për të vërtetën deri në fund”, tha Ninova. Deputetët e GERB-it deklaruan se nuk ka nevojë për krijimin e një komisioni të tillë në Parlament. “Kjo që ne mund të bëjmë është ta ndryshojmë legjislacionin”, vuri në dukje deputeti i GERB-it Toma Bikov. Mirëpo, si rrjedhim i kësaj Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se GERB do ta përkrahë kërkesën e BSP-së dhe përveç kësaj do të propozojë që Parlamenti të marrë vendim për kontrollimin e tërë menaxhimit të deritanishëm të BNR-së nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, si një organ i pavarur suprem.

Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD