Një platformë online u ndihmon bullgarëve të vegjël jashtë shtetit të mësojnë gjuhën e tyre amtare

Foto: srichka.bg

Në sajë të një platforme online fëmijët bullgarë, të cilët jetojnë jashtë shtetit do të mund të mësojnë gjuhën bullgare në shtëpi. Pavarësisht se në cilin vend jeton, secili do të mund të mësojë në sajtin e akademisë së gjuhës bullgare "Srichka".  Me qenë se në vendbanimet e vogla nuk ka shpesh shkolla bullgare të ditës së diel, ku zakonisht bullgarët jashtë vendit organizojnë mësimdhënien në gjuhën bullgare, platforma jep mundësi që prindërit vetë t’i mësojnë fëmijët e tyre në gjuhën amtare. Studimi virtual i lejon fëmijët t’i shkruajnë detyrat e tyre të shtëpisë, të cilat pastaj do të kontrollohen nga mësuesit. Është siguruar aksesi i nxënësve deri tek të gjitha materialet mësimore, të cilat përdoren në kurs, si dhe mundësi për komunikim të drejtpërdrejtë midis mësuesve dhe nxënësve.

Më shumë nga rubrika

Photo: EPA/BGNES

Ngjarjet me adresë ballkanike

Presidenti Klaus Johanis mori më shumë vota në zgjedhjet presidenciale në Rumani Në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale në Rumani fituesi është presidenti aktual Klaus Johanis me 39% prej votave. Në vend të dytë është..

botuar më 19-11-11 4.00.MD

Instituti i Studimeve Kozmike shënon jubileun e tij me një ekspozitë me fotografi të papara

Ekspozita “Toka përmes shikimit të kozmonautit të parë bullgar Georgi Ivanov” u hap më 6 nëntor në godinën e Akademisë Kombëtare të Shkencave në Sofje. Ajo përfshin fotografi të pa paraqitura deri tashti të realizuara nga anija e kozmonautit të..

botuar më 19-11-10 11.10.PD

Protesta kundër vrasjes së kafshëve për lëkurët e tyre të çmuara

Protestë njëjavor kundër vrasjes së kafshëve për lëkurët e çmuara zhvillohet para godinës së parlamentit në Sofje. Aksioni tërheq vëmendjen e njerëzve që kalojnë pranë me karakterin jo të zakonshëm. Vullnetarë hyjnë në kafaz metalik montuar për..

botuar më 19-11-09 10.25.PD