Nga 5 tetori fillon gjuetia e derrit të egër

Foto: BGNES

Ditën e shtunë, më 5 tetor, fillon gjuetia e organizuar e derrave të egër. Gjatë kohës së sezonit të ri të gjuetisë, gjahu do të lejohet 3 ditë në javë, jo siç është zakonisht – dy ditë në javë. Qëllimi  është të reduktohet popullsia e derrit të egër, i cili konsiderohet si shpërndarësi dhe mbartësi kryesor i murtajës afrikane të derrave. Që të gjithë derrat e egër të vrarë detyrimisht duhet të analizohen për virusin e sëmundjes dhe analizat do të jenë janë për llogari të Agjencisë Bullgare për Sigurimin e Ushqimeve. Analiza për trikinozë mbetet si deri tani, për llogari të gjahtarëve.

Më shumë nga rubrika

Foto: EPA/BGNES

Ngjarjet me adresë ballkanike

Mogherini: BE-ja bëri një gabim historik duke mos i filluar negociatat me Tiranën dhe Shkupin Përfaqësuesja e tanishme e Lartë e Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë Federica Mogherini komentoi se liderët e Bashkësisë..

botuar më 19-10-21 2.16.MD

Nxënësit bullgarë janë ndër më të fortët në olimpiadat e shkencave natyrore

Sofia Tech Park është mikpritësi i nismës “Science Bricks – Shkencë me kauzë”. Qëllimi është që të popullarizohen arritjet e nxënësve bullgarë me medalje nga forumet ndërkombëtare të shkencave. Në një skenë prezantohen shkencëtarë prijës me shpikjet e..

botuar më 19-10-19 9.00.PD

Parashutistët kanë se çfarë t’u tregojnë brezave të ardhshëm

Në Bullgari 18 tetor është Dita e Parashutistit Ushtarak. Sot mbushen 75 vjet pas ngjarjes, së cilës i është kushtuar kjo festë. Bëhet fjalë për “pagëzimin luftarak” të Batalionit të Parë të Parashutistëve më 18 tetor 1944 dhe për sulmin e pozicionit të..

botuar më 19-10-18 1.37.MD