Nga 5 tetori fillon gjuetia e derrit të egër

Foto: BGNES

Ditën e shtunë, më 5 tetor, fillon gjuetia e organizuar e derrave të egër. Gjatë kohës së sezonit të ri të gjuetisë, gjahu do të lejohet 3 ditë në javë, jo siç është zakonisht – dy ditë në javë. Qëllimi  është të reduktohet popullsia e derrit të egër, i cili konsiderohet si shpërndarësi dhe mbartësi kryesor i murtajës afrikane të derrave. Që të gjithë derrat e egër të vrarë detyrimisht duhet të analizohen për virusin e sëmundjes dhe analizat do të jenë janë për llogari të Agjencisë Bullgare për Sigurimin e Ushqimeve. Analiza për trikinozë mbetet si deri tani, për llogari të gjahtarëve.

Më shumë nga rubrika

Teodosij Teodosiev: Në botën e cila zhvillohet shumë shpejt nuk ka vend për të prapambetur

Bota ka nevojë për iluministë dhe unë plotësoj një domosdoshmëri të tillë të tërë njerëzimit, jo vetëm të popullit bullgar, thotë mësuesi Teodosij Teodosiev, i cili u ka dhënë krahë shumë “mendjeve të bukura” që të fluturojnë. Në Ditën e iluministëve..

botuar më 19-11-01 10.35.PD

Llojet invazive dhe peshkimi i tepruar kufizojnë rezervat e peshkut në Detin e Zi

Dita e fundit e muajit tetor shënohet si Ditë Ndërkombëtare e Detit të Zi. Sot mbushen 23 vjet nga nënshkrimi i Konventës për ruajtjen e Detit të Zi nga gjashtë shtetet e Detit të Zi – Bullgaria, Rumania, Rusia, Turqia, Ukraina, Gjeorgjia. Gjatë vitit..

botuar më 19-10-31 4.10.MD

Një kartëmonedhë e re prej 50 levave po hyn në qarkullim më 1 nëntor

Pas aplikimit të suksesshëm të shenjave të zgjedhura mbrojtëse mbi kartëmonedhën prej 100 levash gjatë vitit 2018, Banka Popullore Bullgare lëshon në qarkullim nga data 1 nëntor i këtij viti edhe një kartëmonedhë të re prej 50 levash, emetim i vitit 2019...

botuar më 19-10-31 1.52.MD