Bullgaria do t’i dërgojë Shqipërisë ndihmë humanitare

Foto: arkiv

Qeveria bullgare mori vendim për t’i dërguar Shqipërisë ndihmë humanitare për përballimin e pasojave të tërmetit gjatë muajit shtator. Kryedrejtoria “Siguria nga zjarri dhe mbrojtja e popullatës” pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme do të sigurojë transportimin e ndihmës humanitare si dhe të 1000 batanijeve. Kryqi i Kuq Bullgar do të dërgojë 50 shtretër dhe 50 dyshekë. Vlera e ndihmës humanitare është mbi 2500 euro.

Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD