U nënshkruan marrëveshje të reja për lidhjen e gazit midis Bullgarisë dhe Greqisë

Foto: BGNES

Ministrat e Energjetikës të Bullgarisë dhe të Greqisë – Temenuzka Petkova dhe Konstantinos Hadzidakis, nënshkruan në Sofje një marrëveshje ndërqeveritare për regjimin tatimor në realizimin e projektit për ndërtimin e sistemit të gazit midis dy vendeve tona. Në këtë lidhje u firmos gjithashtu një marrëveshje për hua midis Bankës Evropiane të Investimeve dhe Holdingut Bullgar të Energjetikës. Lidhja e gazit Greqi-Bullgari është një projekt me prioritet jo vetëm për dy shtetet, por dhe për BE-në. Realizimi i tij është me rëndësi kyçe për diversifikimin e burimeve dhe të itinerareve për furnizimin e gazit në tërë regjionin ballkanik.

Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD