Bullgaria merr pjesë në një project të sigurisë rrugore

Foto: arkiv

12 vende evropiane, ndër të cilat është dhe Bullgaria, bashkojnë përpjekjet e tyre për të përmirësuar sigurinë rrugore në një projekt të përbashkët të financuar nga Bashkimi Evropian. Duke pasur parasysh diferencat ekzistuese në treguesit e sigurisë rrugore në shtetet e ndryshme-anëtare të BE-së, projekti trevjeçar për shkëmbim në fushën e sigurisë së qarkullimit rrugor qëllon që vendet t’i kapërcejnë këto mospërputhje. Në projekt do të marrin pjesë ekspertë nga Austria, Bullgaria, Franca, Greqia, Irlanda, Lituania,Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Spanja dhe Suedia. 


Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD