Dëgjimi i Kryeprokurorit në Kuvend për kazusin e BNR-së

Sotir Cacarov (majtas) në Komisionin e përkohshëm për kazusin e BNR-së
Foto: BGNES

Komisioni i përkohshëm parlamentar, i cili sqaron rrethanat dhe faktet e lidhura me ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare “Horizont” më 13 shtator për 5 orë, dëgjoi prokurorin e përgjithshëm Sotir Cacarov.

Kryeprokurori informoi se për këtë rast ka dy versione kryesore – e para është e shfit të drejtorisë “Teknika” të BNR-së Pllamen Kostov, e dyta – ajo e drejtorit të përgjithshëm të medias – Svetosllav Kostov.

Për këtë arsye do të zhvillohet pyetje në praninë e tyre dhe të dy të intervistuarit do të shpjegojnë mospërputhjet në versionet e tyre.

Radioja Kombëtare Bullgare e ka statutin e objektit strategjik, i cili në raste krizash duhet të informojë shoqërinë dhe është detyruar të transmetojë programin e saj pa ndërprerje. 


Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD