14 mijë bullgarë do të mbeten pa punë deri më 2023, në se hyn në fuqi “Mobiliteti” i BE-së

Foto: БГНЕС

53% prej të gjitha kurseve të detyrueshme të transportuesve të mallrave do të jenë me mauna pa mallra – kjo do të thotë se ato nuk do të sjellin të ardhura për kompanitë e transportit, përkundrazi – do të gjenerojnë vetëm humbje. 14 000 nëpunës do të humbin punën e tyre deri në vitin 2023, po të hyjë në fuqi paketa “Mobiliteti I” dhe në se pozita e Bullgarisë nuk merret parasysh. Këto të dhëna janë ofruar nga rrjeti global KPMG, pas anketës së zhvilluar në sektorin e transportit, dhe ato ishin prezantuar në Ministrinë e Transportit.

Kompanitë do të duhet të rritin shpenzimet e tyre operative për pushimin e shoferëve jashtë kabinës së kamionit dhe për përdorimin e parkingjeve, për karburante dhe për dieta. Kështu bizneset e vogla nuk do të mund të vazhdojnë të punojnë, kurse të mëdhatë do të zhvendosin selitë e tyre në vende të tjera të BE-së.

12 700 kompani në Bullgari punojnë në sektorin e transportit tokësor. 75% prej tyre janë firma të vogla, të cilat disponojnë me jo më shumë se 5 kamionë. Të punësuarit në to janë 42 500 veta me pagë mesatare mujore 1750 euro. 25 800 automjete bullgare kanë qarkulluar në territorin e Evropës gjatë vitit 2018. 


Më shumë nga rubrika

Presidenti Radev

Presidenti i Bullgarisë dhe Sekretari i Përgjithshëm i “Reporterëve pa kufij” diskutuan situatën mediatike tek ne

Gjendjen e mjedisit mediatik në Bullgari, besimin e qytetarëve në mediat, standardet profesionale në gazetari, modelet e financimit të mediave dhe pavarësinë e politikës së redaksive diskutuan sot në Sofje Presidenti Rumen Radev dhe Sekretari i..

botuar më 19-10-17 8.58.MD
Kristalina Georgieva - drejtoresha e FMN-së

Kristalina Georgieva bëri thirrje për paqe tregtare ndërmjet SHBA-së dhe Kinës

Marrëveshja e pjesshme tregtare mes SHBA-së dhe Kinës është një lajm, i cili mund të përshëndetet, por nuk mund ta heqë efektin negativ mbi ekonominë botërore nga lufta tregtare mes të dyja vendeve, deklaroi sot drejtoresha e Fondit Monetar..

botuar më 19-10-17 8.32.MD
Svetosllav Kostov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare është liruar nga detyra para afatit

Këshilli për Mediat Elektronike votoi njëzëri me 5 vota “pro” ndërprerjes së parakohshme të mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Svetosllav Kostov. Postin e Drejtorit të Përgjithshëm të BNR-së e merr përkohshëm..

rinovuar më 19-10-17 7.47.MD