Bashkëpunimi për Mesdheun është prioritet për Bullgarinë

Foto: MPJ

“Bashkëpunimi për Mesdheun është prioritet për Bullgarinë – përkrahim projektet e përbashkëta, të lidhura me të rinjtë, lidhjet ndërmjet njerëzve nga shtetet e ndryshme në regjion”. Kështu Zv. Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva iu drejtua pjesëmarrësve në forumin e katërt regjional të Bashkimit për Mesdheun në Barcelonë, i cili organizohet nën kryesinë e Përfaqësueses së lartë për politikën e jashtme dhe për politikën e sigurisë Federica Mogherini dhe të Ministrit të punëve të jashtme dhe të emigrantëve të Mbretërisë Hashemite të Jordanisë Ayman Safadi. Bashkimi për Mesdheun bashkon 43 vende nga regjioni i Detit Mesdhe. 


Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD