Borisov: Me siguri ka frikë nga zgjerimi i BE-së

Kryeministri Borisov
Foto: Këshilli i Ministrave

Sa i përket vendimit të shtyrë për përcaktimin e datës së nisjes së negociatave për anëtarësim në BE për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, kryeministri Bojko Borisov komentoi se “asgjë nuk ka përfunduar, vetëm është shtyrë. Ishte nënvizuar puna e madhe e bërë në Maqedoninë e Veriut dhe në Shqipëri. Po, me siguri ka frikë nga zgjerimi i BE-së, por pjesa e madhe e vendeve-anëtare janë “pro” perspektivës evropiane të këtyre dy vendeve”. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov në Bruksel, ku zhvillohet samiti evropian, transmetoi Televizioni NOVA.


Më shumë nga rubrika

Baza bullgare

Për në Antarktidë u nis ekspedita e 28-të bullgare

Grupi i parë i ekspeditës së 28-të bullgare në krye me profesorin Hristo Pimpirev u nis për në Antarktidë. Grupi i parë përbëhet nga 11 veta – logjistikë, të cilët do të shkrijnë bazën. Do të ndërtohet dhe një laborator i ri. Presidenti Rumen Radev i..

botuar më 19-11-13 7.01.MD

Në Sofje Bullgaria dhe Shqipëria diskutojnë stimulimin e kontakteve të biznesit

Zëvendës ministrja e ekonomisë Lilija Ivanova dhe Etjen Xhafaj, zëvendës ministër për Evropën dhe punët e jashtme diskutuan iniciativën për stimulimin e marrëdhënieve ekonomike midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Theksi u vu mbi konektivitetin energjetik,..

botuar më 19-11-13 4.51.MD
Bojko Borisov

Nuk do të rriten tatimet për biznesin

Kryeministri Bojko Borisov deklaroi, se nuk do të ketë ndryshim në politikën tatimore të Bullgarisë. Në një ceremoni të dorëzimit të çmimeve “Zoti dhe Zonja Ekonomi” për vitin 2019 ai theksoi, se qeveria harxhon në mënyrë të arsyeshme në kushtet e borxheve..

botuar më 19-11-13 4.13.MD