Nxënësit bullgarë janë ndër më të fortët në olimpiadat e shkencave natyrore

Sofia Tech Park është mikpritësi i nismës “Science Bricks – Shkencë me kauzë”. Qëllimi është që të popullarizohen arritjet e nxënësve bullgarë me medalje nga forumet ndërkombëtare të shkencave. Në një skenë prezantohen shkencëtarë prijës me shpikjet e tyre interesante, hipotezat frymëzuese dhe mësuesit e nxënësve më të mirë me arritje të mëdha në olimpiadat ndërkombëtarë. Kjo është një shou bamirëse, e cila qëllon të mbledhë fonde për fëmijët e mençur dhe të talentuar të Bullgarisë në përkrahje të nismave të tyre të ardhshme.

“Shumica e nxënësve, të cilët prezantuan Bullgarinë në garat më të forta ndërkombëtare u kthyen me medalje” – tha para mikrofonit të Radios Kombëtare Bullgare Vëllkan Goranov, një nga organizatorët e ngjarjes. “Suksese kanë jo vetëm fëmijët nga shkollat elitare të kryeqytetit, arritje të tilla kanë nxënësit nga tërë Bullgaria. Por vështirësitë fillojnë pas formimit të skuadrave në çdo një lëndë. Kërkimi i financimit dhe mbledhja e parave është një proces shumë i vështirë, por vitet e fundit sponsorët bëhen më shumë”, shpjegoi Goranovi.

Më shumë nga rubrika

Bletarja Neli Sallçeva: Një kavanoz me mjaltë jep më shumë shëndet, sesa çdo ilaç

Shoqata bashkiake “Akacia” e qytetit të Plovdivit organizon nga 8 deri më 17 nëntor ekspozitën e fundit për këtë vit për produkte bletësh. Ndër ekspozuesit janë Neli Sallçeva dhe bija e saj Gergana dhe stenda e tyre i tërheq vizituesit me kavanozët..

botuar më 19-11-15 5.02.MD

Projekti “Mbinjeri” inkurajon njerëzit të jetojnë ëndrrat

Georgi Nenov i jep një tribunë mbinjerëzit ndër ne. Dhe megjithëqë thotë se me Fridrih Niçen (Friedrich Nietzsche) e lidh vetëm gjermanishten, definicioni i filozofit – “Njeri i cili i ka kapërcyer veten dhe i ka arritur lirinë dhe krijimtarinë”..

botuar më 19-11-14 3.07.MD
Foto: arkiv personal

Dikush tashmë i projekton automjetet e së ardhmes dhe kjo ndodh pikërisht në Bullgari

Një nga temat e parapëlqyera e industrisë kinematografike është zhvillimi teknologjik i robotëve me skenarë të ndryshëm për pushtimin e botës nga ata. Por me sa duket akoma nuk jemi afër kohës kur do të krijohet intelekti artificial, i cili do të..

botuar më 19-11-13 1.11.MD