Drejtorët e bibliotekave të Evropës Juglindore janë për takim në Sofje

Biblioteka kombëtare në Sofje
Foto: arkiv

Nga 21 deri më 23 tetor Biblioteka Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” në Sofje është për herë të parë mikpritëse e Konferencës vjetore të drejtorëve të bibliotekave kombëtare nga Evropa Juglindore. Tema kryesore e forumit është “Trashëgimia dokumentare dhe e dorëshkrimeve në koleksionet e bibliotekave të Evropës Juglindore”. Prezantime do të bëjnë drejtorët e 10  bibliotekave në regjion, bashkëpunimi i të cilave është një pjesë e rëndësishme e procesit të integrimit në nismat e institucioneve kulturore.


Më shumë nga rubrika

186 euro prag të varfërisë dhe 112 euro pension minimal për stazh miratoi parlamenti

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë Buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020 me votat e deputetëve të Partisë GËRB dhe të Patriotëve të Bashkuar. Partia Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejta dhe Liri nuk përkrahën buxhetin e ri..

botuar më 19-11-12 6.54.MD

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro për vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

botuar më 19-11-12 6.14.MD

Parlamenti miratoi në lexim të parë një buxhet "konservator" i shëndetësisë për vitin 2020

Deputetët miratuan në lexim të parë projektligjin për buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimit Shëndetësor për vitin 2020. Ai parashikon, që mjetet për arkë të rriten me 223 milion euro që të arrijnë 2.273 miliard euro. Projektligji u miratua me 120 vota..

botuar më 19-11-12 5.12.MD