U inaugurua rrjeti i zgjeruar gazsjellës i Bullgarisë, i cili do të na lidhë me gazsjellësin “Rryma Turke”

Foto: BGNES

Në prani të Kryeministrit Bojko Borisov u inaugurua rrjeti i zgjeruar gazsjellës i Bullgarisë në sektorin që nga kufiri me Turqinë deri në stacionin “Stranxha”. Infrastruktura e re është e domosdoshme për lidhjen e rrjetit gazsjellës ndërkombëtar me gazsjellësin “Rryma Turke”. “Po ndërtojmë dhe i japim Bullgarisë mundësi për t’u bërë përsëri qendër kryesore gazsjellëse. Prandaj u propozuam partnerëve tanë që kjo rrymë të quhet “Rryma Ballkanike”, tha Kryeministri Bojko Borisov. Ai vuri në dukje gjithashtu se kjo është “një autostradë politike gazi dhe se atje ku ka interesa të mëdha ekonomike, nuk ka luftëra”. Në fillim të shtatorit “Bulgartransgaz” nënshkroi një marrëveshje për ndërtimin e gazsjellësit përmes Bullgarisë me firmën saudite “Akrad”. Sipas prognozave transportimi i gazit nga kufiri turk deri në atë serb përmes Bullgarisë duhet të fillojë që gjatë vitit 2020. Ndërtimi i segmenteve të reja është në qendër të vëmendjes së strategjisë së re energjetike deri në vitin 2020, me të cilën Ministria e Energjetikës ka qëllim t’u përgjigjet kushteve të ndryshuara të tregut të Ballkanit. Projekti për zgjerimin e infrastrukturës së transportimit të gazit nga kufiri bullgaro-turk deri në atë bullgaro-serb përbën një pjesë prej konceptit të qeverisë bullgare për qendrën shpërndarëse të gazit "Ballkan".

Më shumë nga rubrika

186 euro prag të varfërisë dhe 112 euro pension minimal për stazh miratoi parlamenti

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë Buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020 me votat e deputetëve të Partisë GËRB dhe të Patriotëve të Bashkuar. Partia Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejta dhe Liri nuk përkrahën buxhetin e ri..

botuar më 19-11-12 6.54.MD

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro për vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

botuar më 19-11-12 6.14.MD

Parlamenti miratoi në lexim të parë një buxhet "konservator" i shëndetësisë për vitin 2020

Deputetët miratuan në lexim të parë projektligjin për buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimit Shëndetësor për vitin 2020. Ai parashikon, që mjetet për arkë të rriten me 223 milion euro që të arrijnë 2.273 miliard euro. Projektligji u miratua me 120 vota..

botuar më 19-11-12 5.12.MD