Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Foto: arkiv

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për qind. Përsa i përket borxhit shtetëror Bullgaria radhitet në vendin e 3-të në BE me borxh nga 22.3 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Borxhe më të ulëta kanë vetëm Estonia - 8.4 për qind dhe Luksemburgu - 21 për qind.

Më shumë nga rubrika

186 euro prag të varfërisë dhe 112 euro pension minimal për stazh miratoi parlamenti

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë Buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020 me votat e deputetëve të Partisë GËRB dhe të Patriotëve të Bashkuar. Partia Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejta dhe Liri nuk përkrahën buxhetin e ri..

botuar më 19-11-12 6.54.MD

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro për vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

botuar më 19-11-12 6.14.MD

Parlamenti miratoi në lexim të parë një buxhet "konservator" i shëndetësisë për vitin 2020

Deputetët miratuan në lexim të parë projektligjin për buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimit Shëndetësor për vitin 2020. Ai parashikon, që mjetet për arkë të rriten me 223 milion euro që të arrijnë 2.273 miliard euro. Projektligji u miratua me 120 vota..

botuar më 19-11-12 5.12.MD