OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Foto: arkiv

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka Simonovic). Sipas saj jemi dëshmitarë të tolerancës dhe pandjeshmërisë ndaj dhunës së grave.  Dubravka Simonoviç, e cila ndodhet për vizitë në Bullgari, bëri apel që vendi të hartojë një plan kombëtar për veprim kundër dhunës së të gjitha grave dhe vajzave. Për më tepër se sipas statistikës së organizatës, 33 gra bullgare u vranë nga një anëtar i familjes ose nga një partner intim gjatë vitit 2018. Ajo theksoi, se Bullgaria duhet të rishqyrtojë vendimin për Konventën e Stambollit dhe ta pranojë, sepse sipas saj kjo është mënyra që vendi të miratojë Konventën e OKB-së për heqjen e të gjitha formave të diskriminimit ndaj grave. 

Më shumë nga rubrika

Shteti stimulon kthimin e specialistëve bullgarë nga jashtë

Shteti është gati që nga viti 2020 t'u paguajë për një vit deri në 600 euro në muaj të gjithë bullgarëve të cilët kthehen nga jashtë për të punuar në Bullgari. Kushti është të prezantojnë kontratë me punëdhënës. Nuk është e domosdoshme që puna të gjendet..

botuar më 19-11-15 7.08.MD
Manastiri

Presidenti Rumen Radev u prit nga kleri i Malit të Shenjtë

Mali i Shenjtë shekuj me radhë ka ndikimin e tij të favorshme në bashkësinë ortodokse dhe jam me shpresë se lidhjet me Bullgarinë do të vazhdojnë të zhvillohen dhe të thellohet, deklaroi në Kareja presidenti Rumen Radev në një takim me klerin e 20..

botuar më 19-11-15 6.55.MD
Ekaterina Zaharieva dhe Manuel Domingos Augusto

Bullgaria dëshiron të rivendos marrëdhëniet me Angolën

Ministrja e jashtme Ekaterina Zharieva ndodhet për një vizitë dyditore zyrtare në Angolë me ftesë të homologut të saj Manuel Domingos Augusto. Vizita e një ministri të jashtëm bullgar në Luandë është e para pas vitit 1989. Qëllimi është të rimëkëmben dhe të..

botuar më 19-11-15 3.47.MD