Do të paraqitet një shfaqje japoneze, pjesërisht në gjuhën bullgare

Teatri japonez “Ashibue” do të prezantojë në Sofje spektaklin e dalluar me 6 dekorata ndërkombëtare Gauche the Cellist në bazë të krijimit me të njëjtin titull të shkrimtarit të madh Kenji Miyazawa /1896-1933/. Kjo është historia e një muzikanti, i cili është konsideruar për mediokër, i cili prezantohet shkëlqyeshëm në një koncert të rëndësishëm...me ndihmën e kafshëve. Regjisor i spektaklit është zonja Tsukushi Sonoyama, e cila është dhe drejtoreshë e teatrit. Kureshtarja është se një pjesë nga teksti artistët e kanë mësuar në gjuhën bullgare, me ndihmën e përkthyeses Kristina Ivanova e cila ka punuar me ta në Japoni në një periudhë jo të vogël kohe nja 16 orë çdo ditë. Shfaqja më 3 nëntor është ngjarja e radhës nga edicioni i radhës i Ditëve të kulturës japoneze në Bullgari.

Më shumë nga rubrika

Një kujtim për artin bullgar në “Krijuesit flasin” të Ivan Kënçevit

Në galerinë “Sredec” është renditur ekspozitë me krijime të skulptorëve “klasikë” bullgarë dhe krijuesve në fushën e qeramikës, të drurit e të tjera. Mund t’i shikoni deri më 28 nëntor, kurse shkaku për këtë ekspozitë është libri “ Krijuesit flasin” me..

botuar më 19-11-11 2.13.MD

Ukrainasi Mihajllo Parashçuk punon zbukurimin e disa prej godinave më të bukura bullgare

Duke hedhur një vështrim drejt godinave impozante shoqërore nga gjysma e parë e shekullit të kaluar, ne shikojmë më tepër ato elemente  skulpturore dhe arkitekturore, të cilat е plotësojnë hijeshinë e tyre. Por, kush i zbukuron fasadat e Bibliotekës..

botuar më 19-11-09 10.00.PD

Regjisori Dimitar Shopov: “Kinemaja ka nevojë për personalitete, qoftë dhe ata të takuar rastësisht në rrugë”

Dimitar Shopov është mes krijuesve të prezantuar në projektin e sivjetshëm të galerisë SARIEV “FON: Autorë të rinj nga Plovdivi”. Në këtë mënyrë galeria tregon tendencat moderne në art. Në kuadrin e projektit regjisori dhe skenarist Dimitar Shopov..

botuar më 19-11-07 2.01.MD