Luksemburgu i premtoi Bullgarisë përkrahje për anëtarësimin e saj në Shengen

Foto: mfa.bg

Ministri i Jashtëm i Luksemburgut Jean Asselborn deklaroi pasi u takua në Sofje me homologen e tij bullgare Ekaterina Zaharieva se Dukata e Madhe do të bëjë çmos që të bëhet Bullgaria anëtare e sistemit Shengen sa më shpejt. Sipas Ministrit Asselborn në qoftë se ky hap nuk bëhet në BE kjo do të thotë se ka diskriminim ndaj Bullgarisë. Ministrja Zaharieva komentoi se megjithëse tregtia dypalëshe nuk është e një niveli të lartë Luksemburgu është një prej investitorëve më të mëdhenj në Bullgari. Zaharieva vuri në dukje gjithashtu se sipas të dhënave jozyrtare në Luksemburg banojnë rreth 5 000 bullgarë, të cilët janë integruar shumë mirë dhe zënë pozita të larta, gjë që për mendimin e saj është një rrethanë e favorshme për zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe.


Më shumë nga rubrika

zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva

Bullgaria nuk e konsideron NOTO-n se ndodhet në “një vdekje trunore”

Duhet të flasim më shumë për gjërat të cilat na bashkojnë, sesa për gjërat të cilat na ndajnë, tha zëvendëskryeministrja bullgare Ekaterina Zaharieva përpara takimit të ministrave të jashtëm nga NATO-ja në Bruksel . Nuk mendoj se Aleanca është në..

botuar më 19-11-20 5.27.MD
Ministria e bujqësisë

Shteti bullgar kërkoj mbrapsht paratë nga shkëmbimet e paligjshme të pronave

Me letra Ministria e bujqësisë dhe e pyjeve kërkoi mbrapsht nga marrësit shumat e tejkaluara nga shkëmbimet dhe zëvendësimet e pronave dhe tokave private me tokë me pronësi shtetërore për periudhën 2007-2009. Nga 132 kontratave të kontrolluara..

botuar më 19-11-20 4.47.MD

Bullgaria u përfshi në tregun unik evropian të energjisë elektrike

Tregu bullgar i energjisë elektrike u bashkua me tregun unik evropian “në kuadrin e ditës”. Lidhja përmes kufirit bullgaro-rumun është nëpërmjet ankandeve të pashpallure për shpërndarje transkufitare të energjisë. Bullgaria është pjesë e valës së dytë..

botuar më 19-11-20 3.39.MD