Centrali atomik “Kozlloduj” hap dyert për qytetarët kureshtarë

Foto: arkiv

Më 9 nëntor centrali atomik “Kozlloduj” në bregun e lumit Danub do të hapë dyer për herën e radhës për njerëzit, të cilët duan ta vëzhgojnë centralin nga afër. Vizituesit do të mund të shohin me ndihmën e udhëheqësve të posaçëm Qendrën e Informacionit, sallën e makinave dhe atë të komandës të blloqeve 5 dhe 6, do të mund të ndjekin gjithashtu demonstrime të punës me teknikë zjarrfikëse dhe matje me laboratorin mobil për monitorim të mjedisit. Centrali Atomik “Kozlloduj” është centrali i vetëm atomik në Bullgari dhe është prodhuesi më i madh i energjisë elektrike në vend, duke siguruar më shumë se 1/3 prej prodhimit vjetor elektrik kombëtar.

Më shumë nga rubrika

Çmimet në tregun e pronave të paluajtshme në Sofje mbeten të qëndrueshme

Gjatë tetorit të vitit 2019 tregu i pronave të patundshme në qytetin e Sofjes karakterizohet me nivele të qëndrueshme të çmimeve. Këtë e pohojnë analistët e kompanisë prijëse në këtë sektor “Bulgarian Properties”. Çmimi mesatar i banesave të..

botuar më 19-11-13 12.52.MD

Sipas statistikës inflacioni vjetor është 2,4 për qind

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në Bullgari inflacioni për tetor në krahasim me shtetorin është 0,8%, kurse që nga fillimi i vitit (tetori 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.5 për qind. Inflacioni vjetor për teteorin e vitit..

botuar më 19-11-13 12.13.MD

Kuvendi po diskuton buxhetin shtetëror për vitin 2020

Në praninë e shumicës së ministrave nga qeveria e Kryeministrit Bojko Borisov, deputetët diskutojnë në sallën plenare në lexim të parë buxhetin shtetëror për vitin 2020. Projekti parashikon për herë të parë prej 11 vjetësh e këtej saldo zero –..

botuar më 19-11-13 12.01.MD