Ministri Danaill Korillov u takua me një delegacion të Komisionit të Venecias

Ministri i Drejtësisë Danaill Kirillov
Foto: BGNES-arkiv

Ministri i Drejtësisë Danaill Kirillov u takua sot në Kuvendin Popullor me një delegacion nga Komisioni Evropian për Demokraci nëpërmjet së drejtës (Komisioni i Venecias). Shkasi për takimin e punës kanë qenë qëndrimet dhe rekomandimet e kërkuara nga pala bullgare në fund të shtatorit të këtij viti lidhur me projektligjin për aplikimin e mekanizmit efektiv për hetim kundër Kryeprokurorit dhe kryetarëve të gjykatave supreme.

Më shumë nga rubrika

Çmimet në tregun e pronave të paluajtshme në Sofje mbeten të qëndrueshme

Gjatë tetorit të vitit 2019 tregu i pronave të patundshme në qytetin e Sofjes karakterizohet me nivele të qëndrueshme të çmimeve. Këtë e pohojnë analistët e kompanisë prijëse në këtë sektor “Bulgarian Properties”. Çmimi mesatar i banesave të..

botuar më 19-11-13 12.52.MD

Sipas statistikës inflacioni vjetor është 2,4 për qind

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në Bullgari inflacioni për tetor në krahasim me shtetorin është 0,8%, kurse që nga fillimi i vitit (tetori 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.5 për qind. Inflacioni vjetor për teteorin e vitit..

botuar më 19-11-13 12.13.MD

Kuvendi po diskuton buxhetin shtetëror për vitin 2020

Në praninë e shumicës së ministrave nga qeveria e Kryeministrit Bojko Borisov, deputetët diskutojnë në sallën plenare në lexim të parë buxhetin shtetëror për vitin 2020. Projekti parashikon për herë të parë prej 11 vjetësh e këtej saldo zero –..

botuar më 19-11-13 12.01.MD