60 për qind e turistëve në Bullgari gjatë dimrit do të jenë nga vende fqinje

Ministrja Angellkova
Foto: BGNES

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova deklaroi në takimin tradicional të punës në Bansko me përfaqësues të organeve të kontrollit, të degës turistike dhe autoritetit vendor gatishmërinë e vendit tonë për stinën e re dimërore 2019/2020 dhe se nga janari deri në shtator 2019 në vendin tonë janë konstatuar mbi 7.8 mln vizita të turistëve të huaj. Ulja e numrit të tyre kundrejt periudhës së njëjtë të vitit rekord 2018 është vetëm 0,8%. Regjistrimet për dimrin tregojnë se rreth 60 për qind prej turistëve ndërkombëtarë do të jenë nga vende fqinje. Presim rritje sa u përket disa prej tregjeve kryesore, vuri në dukje Angellkova.

Më shumë nga rubrika

Çmimet në tregun e pronave të paluajtshme në Sofje mbeten të qëndrueshme

Gjatë tetorit të vitit 2019 tregu i pronave të patundshme në qytetin e Sofjes karakterizohet me nivele të qëndrueshme të çmimeve. Këtë e pohojnë analistët e kompanisë prijëse në këtë sektor “Bulgarian Properties”. Çmimi mesatar i banesave të..

botuar më 19-11-13 12.52.MD

Sipas statistikës inflacioni vjetor është 2,4 për qind

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në Bullgari inflacioni për tetor në krahasim me shtetorin është 0,8%, kurse që nga fillimi i vitit (tetori 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.5 për qind. Inflacioni vjetor për teteorin e vitit..

botuar më 19-11-13 12.13.MD

Kuvendi po diskuton buxhetin shtetëror për vitin 2020

Në praninë e shumicës së ministrave nga qeveria e Kryeministrit Bojko Borisov, deputetët diskutojnë në sallën plenare në lexim të parë buxhetin shtetëror për vitin 2020. Projekti parashikon për herë të parë prej 11 vjetësh e këtej saldo zero –..

botuar më 19-11-13 12.01.MD