Резултати : Autor Darina Grigorova

Një platformë interneti do të parandalojë standardin e dyfishtë në dërgimin e punëtorëve me shërbim

Para më shumë se një viti Parlamenti Evropian ndryshoi rregullat për kompanitë e Evropës Lindore, të cilat dërgojnë me shërbim punëtorët e tyre në vendet e Evropës Perëndimore. Arsyet për këtë ndryshim u bënë standardi i dyfishtë në pagimin e punës në..

12.09.19 в 15:51 |

İnternet platformu AB’deki çalışanların ücretlerindeki çifte standardı önleyecektir

Bir yıldan uzun bir süre önce, Avrupa Parlamentosu, Batı Avrupa ülkelerine işçi gönderen Doğu Avrupalı şirketlerin kurallarını değiştirdi. Sebepler: ev sahibi ülkede geçici işçilerin zararına ücret ve sigortalardaki çifte standart. Ve ev sahibi..

12.09.19 в 15:27 |

Watchdog, the online platform to prevent double standards in posted workers in the EU

More than a year ago the European Parliament altered the rules for companies from Eastern Europe posting workers in countries in Western Europe. The reason: a double standard in their payment and social security to the detriment of the posted..

12.09.19 в 15:25 |

Plateforme en ligne pour mieux encadrer le travail détaché au sein de l’UE

Il y a plus d’un an, le Parlement européen a procédé à la modification des règles se rapportant aux compagnies est-européennes qui envoient des travailleurs détachés dans les pays ouest-européens. Les amendements à la législation en question ont..

12.09.19 в 13:21 |

9 Eylül – Bulgarları bölmeye devam eden tarih

9 Eylül'de, Bulgaristan tarihinde, temelde kökten farklı bir kamu düzeninden diğerine geçişin 75. Yıldönümü kutlanıyor - Bulgaristan Krallığı'nın sonu ve Bulgaristan Halk Cumhuriyeti'nin başlangıcı. 2. Dünya Savaşı'nın ortasında, Sovyet ordusu..

09.09.19 в 13:21 |

Le 9 septembre 1944, une date qui divise toujours autant les Bulgares...

75 ans après le 9 septembre 1944, cette date contestée demeure un moment critique dans l’histoire bulgare car marquant la fin de l’existence du Royaume de Bulgarie et le début de la République populaire de Bulgarie. Au plus fort de la Seconde..

09.09.19 в 12:41 |

9 shtatori - data e cila vazhdon t’i ndajë bullgarët

Më 9 shtator mbushen 75 vjet nga një ngjarje, e cila mbetet në historinë bullgare si një moment kthesë midis dy sistemeve shoqërore rrënjësisht të ndryshme, fundi i Mbretërisë Bullgare dhe fillimi i Republikës Popullore të Bullgarisë. Në mesin e Luftës..

09.09.19 в 12:23 |

Shijoni bukurinë e Jagodinës!

Ka një fshat në Rodopet Perëndimore, ku njeriu ka dëshirë të harrojë rrugën drejt shtëpisë. Ai sikurse është fshehur nga bota dhe shikimet kureshtare të njerëzve, të cilët kërkojnë dëfrime të zhurmshme. Rruga drejt tij është e vështirë, madje e..

26.08.19 в 10:49 |

Yagodina köyünde kaybolmak

Batı Rodoplarda kaybolmak ve eve dönüş yolunu unutmak isteyebileceğiniz bir köy var. Dünyadan ve gürültülü eğlence arayan insanların meraklı bakışlarından gizlenmeyi başarmış bir yer orası. Sizi oraya götürecek yol epey zorlu, çünkü..

23.08.19 в 15:19 |

To lose oneself in Yagodina

There is a village in the Western Rhodopes where you want to stay forever and forget about the way back home once you visit it. It is hidden from the world and the people who like loud entertainment. The road to this Bulgarian village is..

23.08.19 в 13:43 |